kerk in nijbroek

Een PKN-gemeente in de IJsselstreek

Pastoraat en kerkenraad

Nadat ds T.J.S. van Staalduine eind april 2023 afscheid heeft genomen van onze gemeente, is deze vacant. Ds J. (Jos) de Heer, die in Nijbroek woont is de ambulante predikant voor de periode dat dat nodig is. Intussen wordt het beroepingswerk opgestart en hopen we dat op termijn de ontstane vacature weer wordt ingevuld. Als gemeente vinden we het prettig dat de predikant in ons midden werkt en woont en op die manier deel uitmaakt van onze (kerkelijke) leefgemeenschap in Nijbroek. Wanneer u contact wilt hebben met ds de Heer dan vindt u de benodigde gegevens op de contactpagina.


Hebt u vragen aan de kerkenraad in het algemeen, mail ze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vrijwel maandelijks verschijnt het kerkblad van de gemeente. Het kerkblad opent met een meditatief gedeelte en bevat daarnaast verschillende soorten informatie over en voor de gemeente. Het kerkblad verschijnt op papier en digitaal, u kunt het ook tegen kostprijs per post ontvangen. Wanneer u een abonnement wilt kunt u dit melden bij Marja Kleiboer (zie de contactpagina) of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een groep van acht mensen bereidt zes maal per jaar een ontmoetingsdienst voor.

Zij richten zich dan meer op de jeugd. Een dienst waarin geprobeerd wordt om de jongeren zich in de dienst thuis te laten voelen en aangesproken te worden. Daarom worden vaak jongerenkoren uitgenodigd. 

De commissie neemt ruim van te voren contact op met de predikant en samen komt de dienst tot stand. Een vast voorschrift bestaat niet. 

De ontmoetingsdiensten diensten komen een aantal keren in de plaats van de gewone ochtenddienst, en wordt twee keer (februari en november) ´s avonds om 19 uur gehouden op de derde zondag van die maand.